ВМЗ се размина с великденските премии заради КОВИД-19

Въпреки, че преди два месеца ВМЗ обяви, че за всички работници и служители ще има великденски премии, от отговор на ресорния министър до народният представител Веска Ненчева става ясно, че в оръжейницата няма да има премии. Публикуваме питането на Ненчева и отговора на министър Караниколов.

По силата на Закона за мерките и действията по време на извънредно положение, обявено в Решение на Народното събрание от 13 март 2020г., много предприятия прекратиха и преустановиха дейността си. В тези тежки условия, ръководството на „ВМЗ“ ЕАД Сопот успя да съхрани работните места на работещите в предприятието и се работи в непрекъснат работен процес. Традиционно от четири години всички работници и служители от „ВМЗ“ ЕАД – Сопот получават великденски надбавки. Това става с решение на Съвета на директорите, след консултации със социалните партньори в предприятието.

След многобройни тревожни сигнали от работещи в предприятието, зададох въпрос към МИ за планираните преди извънредното положение великденски надбавки, съобщава Веска Ненчева.

Свързани статии