В Деня на родилната помощ: Благодарности към екипа на АГ отделението в Карлово/СНИМКИ/

Заместник-кметът Антон Минев поздрави екипа на АГ- отделение в МБАЛ „Д-р Киро Попов“ и родителите на първото бебе за 2020 година

Зулия Джокова – първото бебе родено през 2020 година и целият екип на Акушеро-гинекологичното отделение получиха поздравления по повод Деня на родилната помощ.

Родителите на малката Зулия са от Карлово. Тя е родена на 4 януари от 26 годишната Радка Аргирова. Днес майката и бащата на момиченцето присъстваха на празника, който по традиция се отбелязва, на този ден в отделението. Заместник-кметът на община Карлово Антон Минев поздрави  празнуващите и подари на бебенцето златно медальонче с първата буква от името, а на екипа от отделението връчи поздравителен адрес от името на кмета д-р Емил Кабаиванов.

Д-р Андреан Минев – завеждащ АГ отделение на МБАЛ „Д-р Киро Попов“ припомни древния ритуал „Поливане“, който беше пресъздаден от майката на бебето Радка и д-р Илчева, изродила бебето.

Главната акушерка Бисерка Иванова съобщи, че през 2019 година в акушеро-гинекологичното отделение на карловската болница е имало 274 раждания, при които са родени 276 деца /1 двойки близнаци/.

Децата от ДГ „Слънце“ изнесоха празнична програма по случай празника и закичиха с китка здравец лекарите и акушерите от отделението.

Поздравления и подаръци към работещите в АГ отделение на болницата, малката Зулия и нейните родители поднесоха още: управителят на МБАЛ „Д-р Киро Попов“ д-р Христо Пелев, зам.-председателят на Общински съвет Карлово Анастасия Чолакова, прокуристът на „Българска роза“ АД Боряна Кралева, представители от община Сопот, Ротари клуб Карлово,  директорката на ДГ „Слънце“ Донка Нанева.  Поздравителен адрес, с който честити Деня на родилната помощ на лекарите и медицинския персонал в карловската болница, изпрати народният представител Данка Люртова.

 

 

Свързани статии