Трима заразени с корона в Карлово и един в Сопот сочи справката на Кризисния щаб

Към 10.10.2020 г. на територията на Пловдивска област има 56- новодиагностициран случай на COVID-19. В Националната информационна система са общо 2057.
Новодиагностицираните медицински лица са 4 – 2 лекари от УМБАЛ „ Пълмед “, 1 общопрактикуващ лекар и 1 лекар изследван като контактен.

„ За изминалото денонощие 5 души са приети за болнично лечение.Те са в задоволително състояние. Хоспитализираните случаи от Пловдивска област, въведени в Националната информационна система са 109, от тях 4 пациента на интензивно лечение. От новорегистрираните случаи най-много са в Пловдив 45, в община Карлово има 3, общините Асеновград и Родопи по 2 и в общините Марица, Перущица, Сопот и Съединение по 1 случаи. Под карантина -548 лица. На домашно лечение са 458 лица. 11 са оздравелите пациенти за изминалите 24 часа, обясни областният управител и председател на щаба Дани Каназирева.

По данни на РЗИ през изминалото деноние е починал мъж на 64г от Пловдив с придружаващи заболявания: сърдечно и хронично неврологично заболяване.

Свързани статии