Спасителите се връщат: Не откриха бащата и сина, изчезнали в Калоферския балкан!

Тази вечер спасителите от Карлово и Калофер прекратиха за днес издирвателната акция в Калоферския Балкан. Дежурният от Планинска спасителна служба – София съобщи за ПБ Новинар, че освен тях в акцията са били включени трима души от Национален парк „Централен Балкан“. Мъжете се прибират измръзнали, газели са в над метър сняг. В Балкана в момента има ураганен вятър и мъгла.

Утре акцията ще бъде подновена. Невъзможно е излитането на хеликоптер, тъй като времето не го позволява. Ситуацията в Балкана е много тревожна с ужасно време.

Както ПБ Новинар съобщи, на 4 февруари 42-годишният Атанас Пенчев и 17-годишният му син Андриан от Стара Загора предприели изкачване на връх Ботев. Успели да стигнат до хижата, разговаряли и с хижаря, изглеждали добре. Вчера тръгнали да се спускат обратно заедно с още двама души, но тъй като бащата и синът се движели по-бавно, изостанали. За последно били видени вчера около 11 часа и оттогава няма връзка с тях. Сигналът е подаден днес от разтревожената майка на детето Ваня Гичева, която е казала, че бащата на детето и синът й били изключително неподходящо облечени и екипирани.

Свързани статии