Спасители: Времето на връх Ботев е перфектно, следи обаче липсват

По думите му негови колеги от планинската спасителна служба са стигнали до заслона Бункера, проверени са били преспите наоколо, но не са открили нищо, което да подсказва че от там са преминали двамата издирвани. Пак старозагорец е успял да пусне дрон , с който е облетян голям периметър от мястото, което в събота обхождат 30 спасители, доброволци и служители на националния парк Централен Балкан, където за последно в сряда около обяд са били обявените за издирване 17-годишен ученик от СПГ „Джон Атанасов“ и 41-годишният му баща, работник в текстилната фабрика „Наталия“.

В района са майката на Андриан Ваня Гичева и брат й Петър Гичев, които обхождат самостоятелно всички кошари и заслони , до които е възможно да се стигне с автомобил и пеша. До момента и те не са открили нищо, но не губят надежда за някакво чудо.

Според Ваня Гичева намерения в петък челник не е бил ползван от съпруга и сина й, спасителите обаче са категорични, че уредът е бил взет от Атанас в заем от негов приятел.

В една от групите в социалните мрежи последният видял двамата бедстващи, планинарят Красимир Колев категорично отрече появилите се съобщения че Атанас и Андриан са били с маратонки на краката. Той написа:“ Krasimir Kolev Не бяха с маратонки! толкова глупости започнаха по тв и радио сега… просто не добре подготвени и облечени, обути за този зимен преход.“/Източник: Вестник Монитор

Свързани статии