Съдят длъжностно лице, присвоило служебни пари от читалището в Сопот

На 17 ноември по разпореждане на Районна прокуратура Карлово е зопочнато досъдебно производство срещу 50-годишна жена от Сопот. Проверката касае това,че на неустановена дата в периода от 2019 г. до април тази година в качеството си на длъжностно лице жената е присвоила парични средства, надхвърлящи 2000 лева, собственост на читалище „Иван Вазов“ в Сопот.

Парите й били поверени да ги управлява, но служителката ги използвала за лични нужди. Жената е направила самопризнания и е казала, че не може да ги възстанови. В хода на разследването ще бъде установенатежестта на извършеното престъпление и какво наказание ще бъде наложено.

От свои източници ПБ Новинар научи, че първоначално проверката е тръгнала заради невнесени осигуровки на служители на читалището в размер на няколко хиляди лева. По-късно жената е възстановила част от тях. От НОИ са сигнализирали, а полицията е започнала проверка, която е констатирала липса на служебни пари и е докладвала материалите на Районна прокуратура Карлово. Започнато е досъдебно производство за присвояване на средства от длъжностно лице.

Свързани статии