Роми нападат лекар и сеят ковид зараза из Карловско, ченгетата накрак

Притеснително писмо ни изпрати наш читател от региона на Карлово. ПБ Новинар разполага с името на нашия източник, той обаче работи в сферата на образованието в малко населено място и настоява да остане анонимен за нашата аудитория. Публикуваме писмото без редакторска намеса:

„Пиша ви, за да дам гласност на случващото се в циганската махала на карловското село Христо Даново. Доказаните случаи на Ковид на учители в училището там са два (от РЗИ обаче така и не налагат карантина ). Има два доказани случая на заболели роми в махалата, но в действителност болните са много повече, просто отказват да бъдат тествани!

Преди дни един от личните лекари в селото-д-р Иван Фитфов, е бил нападнат и заплашен, защото искали от него болнични, без да представят направен писиар тест за положителна проба, без основание и видимо здрави. Лекарят е бил принуждаван да даде болничен лист, като ромите са скрили от него, че са дали писиар и чакат пробите. В последствие д-р Фитфов разбрал за тях, а някои се оказали положителни.

Пред ПБ Новинар лекарят потвърди думите на нашия читател и заяви, че в кабинета му са връхлетели група роми, една жена е била без маска, крещели и викали, хвърчали слюнки. Д-р Фитфов каза, че са му нанесени големи психологически травми. Той е извикал полиция и за щастие се е спасил от побой, но е подал жалба за случвашото се в РУ Карлово. Медикът каза още, че някои от пациентите не спазват мерки и предписания и нарушават правилника на лечебното зведение.

Уведомен е кметът на селото Севдалин Янков, но и той остава безсилен( никой не може да бъде принуден да се тества), а от РЗИ казват, че без доказателства нищо не може да се направи, а ситуацията определено е сериозна, пише ощще нашият читател. Тези хора пътуват необезпокоявано в междуградския транспорт и сеят заразата в околните села и градове. Полицията прави всичко по силите си и често изпраща патрули в махалата, опитвайки се да ги задържи по колибите, но в момента в който патрулът напусне селото, те отново са навън.

За дисциплина и спазване на мерки от страна на роми няма как да говорим, носят едни и същи мръсни скъсани еднократни маски всеки ден ( нали имат значи са спазени мерките), личната им хигиена даже няма да коментирам. Броя на заболелите в общината ще продължи да расте. Предполагам положението в село Певците, ромската махала на село Кърнаре и село Розино е същото.

Надявам се да пишете за случая, който ви споделям не за друго, а поне, за да знаят хората от общината и да се пазят една идея повече! Може би и управлящите ще вземат мерки! Бъдете здрави!

Пред медията ни кметът на селото Севдалин Янков потвърди, че има проблеми с ромското население, а от полицията в Карлово казаха, че правят каквото е възможно да има патрули в селото, но не могат да сложат постоянно наблюдение за спазване на мерките там.

Свързани статии