Роднина на издирваните под връх Ботев туристи с покъртителни думи след лошата вест

Знаем, че преустановяват издирването, не са намерили следи, но със сестра ми Ваня продължаваме да храним някаква надежда, че Атанас и Андриан са оцелели. Това заяви по телефона малко след 16:00 часа Петър Гичев, вуйчото на 17-годишното момче, което изчезна в подножието на връх Ботев на 5 февруари, пише „Монитор“. Мъжът не е участвал в неделното издирване, защото му казали, че следовите кучета може да се объркат и да не хванат дирите на издирваните.

Той е категоричен, че спасителите са разполагали с точни координати на мястото, където двойката се е разделила със спътниците си, с които са се запознали на 5 февруари по време на престоя си в туристическата спалня край върха. И таткото и синът са били с удобни за планината обувки, били са добре облечени въпреки появилите се нелепи, по думите му, твърдения в социалните мрежи и някои медии, че са били обути с маратонки, не са верни.

„Тази вечер ни предстоят разговори със спасителите, те със сигурност по-добре от мен и Ваня знаят какво още би могло да се направи, не искаме да вярваме, че всичко е приключило!“, настоя той и обясни, че дори не знае телефоните на двамата мъже, които последно са видели Атанас и Андриан по обяд в четвъртък. С тях контактували само спасителите и то не всички, които са участвали в акцията./БЛИЦ

Свързани статии