Работник на фирма от Ведраре бил в контакт с жена от рискова държава, ПБ Новинар разследва случая

Работник във фирма „Лалев“ ООД село Ведраре изправи на нокти шефовете и колегите си. Той е бил в отпуск до преди дни, но миналият ден и вчера се върнал на работа. За това сигнализираха притеснени наши читатели, близки па хора, които са служители там. Вчера мъжът подал молба за 5 дни неплатен отпуск и си тръгнал. Днес обаче става ясно, че той след това е депозирал и молба за напускане от работа.

Също днес станало ясно, че мъжът, който е на около 30 години, е бил в контакт с жена, която се върнала от Англия. Според разпоредбите на Националния кризисен щаб мъжът, въпреки, че е бил контактен с жена от рискова държаа, не трябва да спазва карантина. Под ключ трябва да остане жената, която се е върнала от Англия и ако тя има симптоми на коронавирус, тогава под карантина трябва да мине и работникът, контактувал с нея.

ПБ Новинар се свърза със собственика и управител на фирмата Христо Лалев. Пред медията ни той потвърди нашата информация и каза, че едва днес са научили, че работникът им е имал контак с жена от рискова държава. Мъжът е в неплатен отпуск и няма право да подава молба за напускане. Ако в рамките на два дни от изтичането на отрусът той не се яви на работа, аз ще го уволня, каза Лалев.

Христо Лалев беше категоричен, че въпреки пандемията, няма намерение да съкращава хора. При него работят около 90 души. Обезпечил съм всичките ни работници с маски и всякакв видове дизенфектанти, включително и такива за леките им автомобили. Правихме събрание, в което разяснихме на всички мерките, които трябва да спазват и подчертахче, че ако някой от работниците има контакти с хора от рискова държава, трябва да ни уведоми, поясни още собственикът. Той добави, че въпросният работник е бил в близък контакт само с един човек, който го е закарал на раблота. Всички останали работници са на голямо разстояние един от друг.

Снимката е илюстративна

Свързани статии