Приеха рекорден бюджет на община Карлово/ВИДЕО/

Рекорден бюджет ще има тази година община Карлово. Той е в размер на близо 41 милиона лева. Бюджетът беше приет с мнозинство, 24 от съветниците гласуваха за, 5 против, 1 се въздържа. От 41 милиона лева делегираните от държавата дейности са 26 милиона лева, собствените приходи от местни дейности са 14 милиона.

Вижте реакциите на кмета, опозицията и останалите съветници за най-важната точка от днешното заседание в пълния запис на ПБ Новинар.

това горе на второ място, пращам ти иснимка

Министърът на образованието и шефът на РУО Киркова с разбиващ коментар за пияната хисарка учителка

Непрофесионално е поведението от страна на учителката от Хисар. Това коментира в Пловдив министърът на образованието Красимир Вълчев. Дори КТ предвижда и наказателен състав за това, ако тя бъде осъдена няма да може да заема длъжността. Междувременно директорът на училището предприема административно наказание. Тя с това си поведение уронва престижа на училището и на професията. Това са две основания да се търси дисциплинарна отговорност, каза още министърът.

Началникът на Районния инспекторат по образование Иванка Киркова коментира проблема така: По закона за предучилищно и училищно образование, ако има наложена присъда на педагогически специалист, той няма право да бъде учител.

Следим случая отблизо, действията на директора на училището са адекватни. На 11 февруари, когато това се е случило, директорът я отстранява от изпълнение на служебните й задължения, тъй като тя не е била в състояние да ги извършва. Днес са поискани писмени обяснения от нея. Има тридневен срок да отговори. Директорът на училището е работодател на учителя. Не на последно място и работата в посока безопасност на движението по пътищата. И от тази гледна точка има проблем.

Както ПБ Новинар съобщи, учителката от едно от двете основни училища в Хисар Тонка Д. е била заловена на път за работа, в близост до школото, пияна зад волана на автомобила си. Дрегерът отчел 1,85 промила алкохол в кръвта на 44-годишната преподавателка. Тя е била арестувана за 24 часа. Вероятността да бъде уволнена е голяма.

Свързани статии