Премиерът и военният министър провериха как върви работата в Интендантско Калофер/СНИМКИ, ВИДЕО/

Посещение на цеха на "Интендантско обслужване" в Калофер

Публикувахте от Бойко Борисов в Петък, 20 март 2020 г.

Премиерът Бойко Борисов и вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов провериха работата на „Интендантско обслужване”- Калофер. Предприятието изработва униформени специални облекла за нуждите на армията и е едно тези, които се включват в изработването на защитни средства срещу коронавируса. От военния завод, в който работят 140 служители, декларираха готовност да шият по 10 000 маски на ден, както и 200 защитни гащеризона. Платът ще бъде осигурен от габровско предприятие.

Разпоредил съм на здравния министър и на министъра на вътрешните работи полицаите да минават по паркове и градини и да предупреждават и прибират хората. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на посещение на цеха на „Интендантско обслужване“ в Калофер, става ясно от видео, публикувано в профила му в социалната мрежа „Фейсбук“. Министър-председателят беше придружен освен от министъра на отбраната Красимир Каракачанов и от главен комисар Николай Николов – директор на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ и председател на Логистично-координационния център към Националния оперативен щаб за борба с коронавируса.

Бойко Борисов посочи още, че Щабът обсъжда и мярка, с която магазините за хранителни стоки да работят сутрин от 05.00 до 08.00 часа само за възрастни хора. „Да се проверяват в големите областни градове и колите: кой отива до работа, до магазин или до аптека“, допълни премиерът.

Свързани статии