Председателят на Националната асоциация на розопроизводителите пред ПБ Новинар: Новият закон ще изкара всички на светло/ВИДЕО/

В студиото на ПБ Новинар гостува председателят на Националната професионална асоциация на розопроизводителите в България Христо Николов. Той беше част от работната група, която създаде новия Закон за Розата. Поканихме Христо Николов за наш събеседник, тъй като е важно той като професионалист да обясни кои са плюсовете и минусите в Закона и ще ли бъдат ощетени малките стопани.

Като много добър и изработен от експерти определи нашият събеседник Закона. Той подчерта, че ще бъде изготвен регистър, чрез който за първи път розопроизводителите и розопреработвателите ще излязат на светло. Ще се регистрират безплатно всички земеделски производители и стопани.

Хубаво е, че за първи път в историята маслодайната роза се третира като специална и значим за българското земеделие, каза Николов. Той съобщи още, че от тази година всеки регистриран замеделски производител може да подава документи за безплатни препарати от растителна защита.

Николов определи като голям проблем липсата на работна ръка в бранша и призова държавата да се заеме с разрешаването на този казус, от който страдат всички.

Днес от 17.30 часа в залата на община Карлово ще има среща с представители на Асоциацията с розопроизводители, на които ще бъде разяснен новият Закон за розата.

Свързани статии