Полицията с нов удар, пак разкри нелегална фабрика за цигари

Продължава серията от удари срещу контрабандата с акцизни стоки на пловдивската полиция

Почти 3 тона тютюн са открити и иззети в хода на специализирана полицейска акция, проведена от служители на РУ Труд и икономическа полиция Пловдив. При извършена проверка от служители на РУ Труд на стопанско хале в с. Калековец, служителите на реда разкрили незаконна фабрика за рязане на тютюн. Обособеното помещение като хале било добре прикрито, а върху прозорците му били поставени ламаринени и дървени плоскости.

В обекта са открити 3 машини за рязане на тютюн и една за неговото сушене. В халето бил складиран над 1,6 тона нарязан тютюн. Иззети са още 38 денка с ненарязан тютюн, както и няколко теглови кантари.

Пред входната врата на цеха бил паркиран бус, чието товарно отделение също било пълно с ненарязан тютюн. В хода на проверката са задържани няколко лица. На двама от тях – 40 годишни мъже от Пловдив и Пазарджик, вече са повдигнати обвинения. Справка в масивите на МВР сочи, че и двамата имат регистрации по заявителски материали за извършени престъпления в миналото.

Само през последните два месеца в ОДМВР Пловдив са образувани 24 досъдебни производства и 33 проверки, касаещи престъпления свързани с незаконно производство, разпространение и съхранение на акцизни стоки без бандерол.

Свързани статии