Полицейски акции в областта, ченгетата ровят по борси, пазари и магазини

Продължават специализираните полицейски операции за търговия с акцизни стои в Пловдивско. Проверяват се търговски обекти, борси, пазари, лица и автомобили, които държат или незаконно разпространяват стоки без изискуем бандерол. През изминалото денонощие в хода на работа криминалисти от две управления- Стамболийски и Шесто РУ са иззели над 5 000 къса цигари.

В Пловдив на кръстовище, образувано от улиците „Възход и Златица“ е извършена проверка на 30- годишна жена, която вървяла пеша към кв. Столипиново. Проверената била криминално проявена и осъждана по линията, а в себе си носела найлонова чанта с 10 стека цигари от марката „KARELIA-BLUE“, предназначени за улична търговия.

Жената е задържана в полицейския арест, а по случая е започнато досъдебно производство. При акцията срещу осъществяване на ефективно противодействие на престъпленията срещу контрабандата и разпространението на акцизни стоки е извършена проверка и в дома на 67 годишна жителка на Ново село. Служители на криминална полиция от РУ Стамболийски са иззели от жилището на възрастната жена 3 100 къса контрабандни цигари.

По случая е започната проверка. Специалисти коментират, че контрабандната продукция най- често се разпространява в малки търговски обекти за пакетирани стоки (павилиони), тържища, пазари и махали, където има търсене на тютюневи изделия на ниски цени. Традиционните клиенти са хора с ниски доходи и нисък социален статус.

Свързани статии