От понеделник отваря врати новият кабинет в карловската болница, ще приема денонощно/ВИДЕО/

От понеделник ще отвори врати новият кабинет в МБАЛ „Д-р Киро Попов“ в Карлово. Той ще работи денонощно и ще обслужва пациенти, които не са болни от коронавирус. Целта е да се направи безупречна стиковка между болницата и Спешна помощ, за да няма забавяне при обслужването на пациенти.

Отделно от това продължава да функционира кабинетът, който приема болни или такива със съмнения за КОВИД-19, съобщи на извънреден брифинг в Карлово областният управител Дани Каназирева. Най-важно по думите й е да се спазват мерките и да се пазят медиците. Вече трети ден няма нито една положителна проба в областта. Единственото огнище на заразата в Пловдивско остава в Брестовица, но там заразата е локализирана между две фамилии.
Управителянт на болницата д-р Христо Пелев каза, че за новия кабинет, за денонощната работа, ще са необходими поне 5 лекари. За това той очаква помощ от Медицински център 1, от Спешна помокщ и от медици, които работят в доболничната помощ.

Каназирева съобщи още, че в понеделник логистичния щаб в София ще изпрати на местното здравно заведение 1000 защитни костома, а Областният щаб ще дари също костюми с висок клас за многократна употреба и маски.

Кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов коментира, че вече 40 дни в общината няма новооткрит носител или болен от коронавирус. Той призова за отговорност и напомни, че всеки трябва да пази себе си и близките си.

От своя страна замектник-директорът на Спешна помощ д-р Димитър Христозов деклалира пълна подкрепа за начинанието в Карлово. На брифинга присъства и председателят на ОбС Карлово Доньо Тодоров.

Вижте…

Свързани статии