ОИК Карлово реши: Румен Стоянов остава кмет на Калофер

Кметът на Калофер Румен Стоянов остава на поста си. Това решение е взела в петък ОИК Карлово, съобщи за ПБ Новинар председателят на комисията Божидар Бакалов. ОИК Карлово не установява наличие за основание за предсрочно прекратяване на пълномощията на кмета във връзка с подадения по електронната поща сигнал. Той гласеше, че Стоянов не е имал право отново да заема кметския стол, тъй като според Закона той не може да бъде на това място, преди да е изминала година от датата, в която беше отстранен в предишия мандат заради конфликт на интереси.

Припомняме, че Румен Стоянов беше назначил зет си на работа в кметството и ОИК Карлово реши няколко месеца преди да изтече редишния мандат да го отстрани от стола.

Сега ОИК Карлово препраща по компетентност случая на Комисията за противодесйствие на коруцията и незаконно придобитото имущество и заявява, че спорд ЗМСМА няма основание за отстраняването на кмета на Калофер. Предстои по казуса да се произнесе Антикорупционната комисия.
„За мен това решение на ОИК Карлово е справедливо, продължавам да работя както до сега в името на жителите на Калофер“, коментира пред ПБ Новинар кметът.

Свързани статии