Млад предприемач задържаха служители на икономическа полиция в Пловдив

Мъжът, който има 2 фирми за онлайн продажби генерирал печалби, но не внасял данъци в хазната. Служители на отдел „Икономическа полиция“са извършили щателна проверка на две дружества, регистрирани от 28 годишен пловдивчанин. Чрез он- лайн платформа, младият предприемач продавал Джи пи ес системи, а пратките до купувачите изпращал чрез куриерска фирма.

В хода на проверка е установено, че само за периода 2018-2019 г дружествата са избегнали установяването и плащането на данъчни задължения в размер на близо 900 000 лв. Проверени са два адреса на територията на квартал Коматево, а в помещение, обособено като гаражна клетка, се осъществявала нерегламентираната сервизно -ремонтна дейност на продаваните навигационни системи.

От адресите са иззети компютърни конфигурации и мобилни устройства, спомогнали за осъществяването на престъпната дейност. В гаража са открити множество електронни компоненти и резервни части за навигационни системи.

Разпитани са свидетели- служители във фирмите и собственик на ползваната куриерска фирма, които са разпознали мъжа и са посочили, че именно той ги е ангажирал с бизнеса си. Младият мъж е задържан в полицейския арест за срок от 24 часа, а работата по документиране на случая ще продължи с повдигане на обвинение.

Свързани статии