Масови нарушения в областта в Деня на детето

Пловдивската полиция констатира 588 нарушения на водачи на превозни средства само в рамките на днешния ден- това сочат резултатите от проведената специализирана полицейска операция “ Да запазим живота на децата на пътя“. В проверките, насочени към ограничаване на причините за настъпване на ПТП с малетни, участие взеха над 126 униформени полицаи. При проверени 788 водачи на МПС са констатирани 588 нарушения.

Съставени са 91 акта за установяване на административно нарушение и 241 глоби с фиш. 4 от нарушенията са за установени случаи на преминавана на забраняващ сигнал на светофарната уредба. На 5 от водачите са съставени актове за използване на мобилен телефон по време на управление на МПС, без наличие на устройство, позволяващо използването му без участие на ръцете. В хода на проверките е установено, че 22 от водачите не са използвали обезопасителен колан, същият брой водачи са били с неизрядни пътни документи зад волана.

7 са съставените АУАН за установени технически неизправности по превозните средства на пътя. На 82 ма от водачите са съставени глоби с фиш за неспазване на пътни знаци и извършване на неправилни маневри, а 64 броя са фишовете за неправилно спиране и престой. Констатирани са още 31 различни нарушения, свързани с неспазването на ЗДвП. Проверяващите са установили 259 нарушения в скростните режими с помощта на автоматични технически средства и системи. В 23 от случаите на водачи на превозни средства и техните пътници са връчени електронни фишове за неплатени глоби.

Свързани статии