Майката на удавеното в Каляновско дете излъгала полицията, че то е отвлечено

Полицията образува дознание срещу родителите на 3-годишното дете, удавено в канала в Дълго поле. Делото е по член 182 от Наказателния кодекс, според който „родител или настойник, който остави лице, намиращо се под родителски грижи или настойничество, без надзор и достатъчна грижа и с това създаде опасност за неговото физическо, душевно или морално развитие се наказва с лишаване от свобода до три години, както и с обществено порицание“.

Трагедията се е разиграла на 2 януари около обяд. Две деца са си играли до дома им в ромската махала в село Дълго поле. Покрай къщата преминавал напоителен канал, където хлапетата хвърляли камъни. Майка им за минути ги оставила без надзор, влизайки в постройката. През това време 3-годишното момченце се подхлъзнало и паднало във водата.

Първоначалната версия на родителите била, че детето е качено в синя кола, която се е мотаела около фургона на семейството и е отвлечено от непознати хора. Впоследствие обаче трупът му е открит в напоителния канал.

Семейството има 3 деца, две от които са близнаци. При нелепия инцидент е загинало едно от близначетата. Според медиците то е починало след удавяне. Както ПБ Новинар писа, майката е циганка на 25 години.

Кметът на община Калояново Георги Георгиев заяви, че каналът ще бъде ограден.

Свързани статии