Кризисният щаб в Карлово започва раздаването на хранителни пакети на самотни и трудноподвижни хора

Служители от община Карлово започват раздаването на пакети с хранителни продукти от първа необходимост на самотноживеещи и трудноподвижни граждани при спазване на всички изисквания за безопасност.

Това съобщиха от Общинския кризисен щаб. Продуктите се разнасят по предварително изготвени списъци на нуждаещи се лица, подадени в общината и РУ Карлово. Пакетите са осигурени от фирма „Преслава кетъринг“ ЕООД. При необходимост от съдействие за закупуване на хранителни продукти и лекарства, нуждаещите се може да се обаждат на тел: 0897098939 – отдел „Социални и младежки дейности, спорт и здравеопазване“ в община Карлово.

Осъществява се постоянен контрол на дезинфекцията на банкомати, вендинг машини и кафе автомати, чрез ежедневно предоставени протоколи от собствениците им. Поради неспазване на Заповед № РД-176 от 21.03.2020 г на кмета на община Карлово, към момента са спрени четири кафе автомата. Призоваваме гражданите, ако забележат неспазване на Заповедта да сигнализират на телефоните на оперативните дежурни в община Карлово 0335/54-555 и 0896686704.

Със Заповед №РД-01-144/22.03.2020г. на министъра на здравеопазването се забранява консумацията на място в обектите за бързо хранене и хранителните магазини на територията на бензиностанциите.

Във връзка с изнесената информация на 24.03.2020 г., че в Инфекциозното отделение на МБАЛ „Д-р Киро Попов“ е приет 20-годишен пациент от кв. Сушица със съмнения за коронавирус, съобщаваме: Официалният резултат, обявен от РЗИ – Пловдив, на взетата проба е отрицателен и пациентът не е заразен с COVID – 19. Към момента, поставени под домашна карантина в община Карлово са 157 лица. 21 граждани от региона са излезли от карантина.

Свързани статии