Кой и защо запали къщата на бивш ходжа в Розино/СНИМКИ/

На 17 юни през нощта е бил подаден сигнал за пожар в къща в центъра на Розино. Тогава ПБ Новинар отрази случая, първоначално ни бе съобщено, че се разследва умишлен палеж, но след това, че вероятно мълния е паднала върху сградата. Тогава опитите да се унищожи къщата са останали неизпълнени тъй като пораженията върху нея са били малко.

На 21 юни сутринта разследващи се обаждат на собственика на къщата-бившия ходжа Мехмед Мехмедов, който живее в Казанлък, и го уведомяват, че къщата му е опожарена и пожарникарите не са могли да я пасят. 50-годишният мъж притеснен се прибрал в родното си село и се натъкнал на ужасяваща гледка. Цялата къща била изгораля, останали са само стените, разказа той пред ПБ Новинар.

Човекът е благодарен на съдбата поне за това, че брат му, който живее в къщата, в този период на палежите е бил при него в Казанлък на розобер. „Иначе е щял да изгори“, споделя притеснен бившият ходжа. На въпрос на репортера ни има ли предположения кой може да е пироманът, Мехмед Мехмедов отговори, че има много врагове, има съмнения, но не може със сигурност да посочи кой и защо е запалил къщата му.

По случая е образувано досъдебно производство в РУ Карлово.

Свързани статии