Кметът на Ведраре: Село без площад е като село без сърце/ВИДЕО/

Първа копка за изграждане на площад, какъвто до момента не е имало в населеното място, бе направена във Ведраре днес. Събитието уважиха кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов, народният представител Данка Зидарова-Люртова, председателят на Общинския съвет Доньо Тодоров, заместник-кметът по строителството Николай Цветков, жители и гости на карловското село.

Кметът на Ведраре Койчо Мутавчийски благодари на д-р Кабаиванов и на Данка Люртова за работата и съдействието, дали възможност за старт на строителните дейности. „Село без площад е като село без сърце, което вече ще имаме“, каза в приветствието си Мутафчийски.

В присъствието на управителя на фирмата-изпълнител, кметът на общината д -р Кабаиванов изрази увереност, че след една година площадът – с фитнес уреди на открито, ще бъде завършен.

Пред камерата на ПБ Новинар Койчо Мутавчийски разказа подробности за новата придобивка, която радва всички жители на селото. Проектът се изгражда с финанси от капиталовата програма на общината. До догодина той ще е готов.

Село Ведраре е единственото населено място на територията на цялата община Карлово, в което няма площад, където хората да се събират и да общуват и да празнуват заедно. По думите на народният представител Данка Люртова проектът ще се изпълнява на два етапа, като желанието е догодина, за празника на селото, той да бъде открит. Освен обособен център ще бъдат изградени пешеходни алеи, зони за отдих, ще бъде направено озеленяване, площадка за фитнес уреди на открито.

Водосвет за здраве и успехи отслужи отец Ангел, а местната фолклорна формация „Ведрина“ поздрави присъстващите с изпълнения на български народни песни и танци.

Свързани статии