Кметът на община Калояново пред ПБ Новинар: Имаме готовност да кандидатстваме за канализация на няколко села/ВИДЕО/

28 души към вчерашния ден от селата Калояново, Чернозем, Долна махала и Бегово са поставени под карантина. Всички те са се върнали от чужбина и трябва да спазват задължителния 14-дневен срок. Няма обаче човек, който има съмнения или симптоми за коронавирус. Няма и такива, които не спазват карантината. Това коментира в интервю за ПБ Новинар кметът на община Калояново Георги Георгиев.

Той подчерта доброто сътрудничество и взаимодействия между местната власт и полицията в лицето на началника на РУ Хисар главен инспектор Пламен Арабски и участъка в Калояново. Общината и полицията заедно се справят с надзора на хората, които са под карантина и помагат на възрастните, които имат нужда от доставка на храна или лекарства.

Кметът съобщи още, че мащабният ремонт за реконструкцията на пътищата в Дълго поле, Ръжево Конаре и отсечката до гарата в Калояново е стартирал. Той е на стойност 6 милиона и 700 хиляди лева.

Има възможност и готовност, когато бъдат отворени програмите, община Калояново да кандидатства с проекти за канализация на Калояново и още две-три от големите села, каза още Георги Георгиев.

Цялото интервю вижте във видеото на ПБ Новинар…

Свързани статии