Кметът на Марица Димитър Иванов представи новите си заместници на последната сесия за тази година

Кметът на община „Марица“ Димитър Иванов представи на общинските съветници новите двама заместник-кметове. Това стана на днешната сесия, която е и последна за 2020 г.

Анелия Симеонова от с. Труд ще отговаря за образованието и здравеопазването, а Николай Стаматов от с. Ясно поле – за младежта, спорта, културата и социалните дейности.

„Заедно с останалите двама зам.-кметове – Гергана Титюкова, която движи европейските проекти и инж. Петър Минков с ресор „Общинска собственост, ТСУ и финанси“, екипът на община „Марица“ вече е в пълен състав“, посочи Иванов.

Той подчерта, че и двамата му нови заместници са жители на община „Марица“ и ги помоли да кажат по няколко думи пред местния парламент за целите, които си поставят в бъдещата си работа.

„Ще се радвам със знанията си да помогна за развитието на община „Марица“ , да продължа с положителната тенденция за подобряване на образователната инфраструктура, да увелича мотивацията за учене на учениците и на децата със специални образователни потребности, както и информационно-техническите им умения, особено в настоящата ситуация. Надявам се работата ми за община „Марица“ да е успешна и ползотворна“, заяви Анелия Симеонова от трибуната на Общински съвет „Марица“.

Тя е завършила „Педагогика“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Работила е като преподавател по английски език в начален курс. Омъжена, с едно дете.

„Поемам този ресор с огромно желание и хъс за работа. Ще направя всичко възможно, за да доразвия спорта във всички населени места и да разширя диапазона на социалната политика, така че да обхване повече хора. Намерението ми е да помогна на възможно най-много уязвими жители на община „Марица“ и най-голямото ми удовлетворение е да видя усмивките на лицата им. Надявам се общината да върви напред, с една крачка пред всички останали. Израснал съм в тази селищна система и тук искам да се реализирам “, подчерта Николай Стаматов.

Той е завършил „Стопанско управление“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. В продължение на 12 години е работил в ОП „Градини и паркове“ към община Пловдив. Женен, с 3 деца.

Преди приключването на сесията кметът Димитър Иванов направи равносметка на изминалата година, която мина под знака на пандемията с новия коронавирус.

„В края сме на една година, която е тежка не само за община „Марица“,  но и за България и за света. Войната, която се води в момента, е една от най-жестоките и с най-много жертви. Светът не е същият, ние самите вече не сме същите“, изтъкна кметът на община „Марица“.

Той припомни, че администрацията е инвестирала много в борбата с пандемията.

„Правим всичко възможно, така че да намалим тази зараза. Общината похарчи твърде много средства, за да запази живота и здравето на децата и жителите. Бих пренасочил целия общински ресурс, ако съм сигурен, че това ще спаси здравето на населението“, категоричен бе Димитър Иванов.

И призова хората  да са отговорни към собственото си здраве, както и към това на близките си.

„Голяма част от съветниците и администрацията преболедуваха. Почти всеки от нас има близки, познати и приятели, които загубиха тази тежка битка. Трябва да сме отговорни и да спазваме указанията на националния щаб. Затова апелът ми е при най-малкото съмнение, да потърсим лекарски съвет, който да ни даде насоки за възможно най-благоприятния изход от ситуацията“, поясни кметът на община „Марица“.

Той изрази съжаление, че голяма част от планираните общински мероприятия са били отменени.

„90% от събитията в културния календар отпаднаха. Не успяхме да проведем празниците на общината, празнувахме по един необичаен начин“, допълни Иванов.

И изрази надежда, че през идващата 2021 г. ситуацията ще се нормализира и хората ще се върнат към предишния си начин на живот.

„Надявам се, че възможно най-скоро този вирус ще бъде победен и всички ние да се върнем към нормалния си начин на живот“, изтъкна кметът на общината.

Той благодари на всички служители в администрацията и на общинските съветници за подкрепата в трудните и необичайни условия на работа и пожела весели празници на всички.

„Въпреки, че работихме с намален капацитет, изказвам огромна благодарност на администрацията, затова че успяхме да се справим със задълженията, които имаме.  Благодаря и на съветниците за доверието, търпението и за всички гласувани решения, които са в полза на жителите и за благото на община „Марица“. Искрено желая на всички Вас и на Вашите семейства здраве и успешна 2021 г. Весела Коледа и щастлива Нова година“, завърши кметът Димитър Иванов.

 

Свързани статии