Кметът на Брезово с ежеседмичен отчет пред съгражданите си

Кметът на община Брезово редовно отчита свълшеното през седмицата. Ето какво написа той в социалните мрежи:
Както вече стана традиция ще Ви дам информация накратко за това, което свършихме миналата седмица.

1. С командира на 61-ва Стрямска механизирана бригада – бригаден генерал Деян Дешков и директорите на ПГ „З. Бояджиев“ и СУ „ Х. Смирненски“ проведохме работна среща. Дешков сподели своето желание да направят презентация, какво представлява военната служба пред средношколците. Предложи ни и членство в клуб по интереси „ Приятели на армията“. Той обединява млади хора, с изявени интереси и положително отношение към политиката на Министерство на отбраната, в сектора за сигурност и професионализацията на Българската армия, към живота и дейността на поделенията от гарнизона и кадровите военнослужещи.

По думите му заниманията се приемат добре от младите хора и затова той предложи да разширят обхвата и да включат и желаещите младежи от община Брезово. Генералът описа клубовете като място, където младите хора могат да оползотворят свободното си време със занимания и игри, допринасящи за тяхното физическо, психическо и нравствено израстване в духа на приятелски отношения, военни ценности и добродетели.

Всъщност основните неща, които учениците ще научат през трите години, колкото трае целият курс, са изключително полезни и за ежедневието. И още – курсът съчетава теоретична подготовка и практическа – от оказване на първа помощ до най – атрактивната част – стрелбата. След приключването му учениците получават удостоверение за завършен курс. Заедно решихме презентацията да се проведе на 21.01.2020 година.

2. Проведохме поредната среща с представители на читалищата, за да уточним окончателно критериите, по които ще се определят субсидиите. Благодарен съм на всички, че направиха предложения и се стигна до единодушно решение за критериите.

3. И накрая искам да уведомя жителите на село Розовец, че до края на седмицата ще бъде ремонтиран крана на язовира.

Свързани статии