Карлово: 23 военнослужещи се заклеха във вярност към Родината/СНИМКИ/

23 военнослужещи от състава на 61 Стрямска механизирана бригада тържествено положиха военна клетва на площад „Васил Левски” в град Карлово. Святото „Заклех се!” беше произнесено от новопостъпилите военнослужещи в присъствието на д-р Емил Кабаиванов – кмет на община Карлово, бригаден генерал Деян Дешков – командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада, Доньо Тодоров – председател на Общински съвет Карлово, Стефан Стефанов – секретар на община Карлово, кметове на населени места, представители на държавната и местна власт, военно-патриотични организации, близки, приятели и граждани на Карлово.

Молебен за здраве и благоденствие отслужи Негово Високоблагоговейнство отец Марко Тодоров – архиерейски наместник на Карловска духовна околия.
В словото си към заклелите се бригаден генерал Деян Дешков отбеляза: „Бъдете верни до край на клетвата, която положихте, за да пребъде във вековете героичния и свободолюбив български народ, нашата доблестна армия и скъпото ни Отечество!”, а кметът на община Карлово – д-р Кабаиванов им пожела да бъдат ”достойни наследници на Апостола на българската свобода”.

На площад „Васил Левски” тържествено прозвуча химна на Република България в изпълнение на новозаклелите се военнослужещи, които преминаха и в тържествен марш пред развълнуваните погледи на гости, родители и близки.

Свързани статии