Карловец сезира ПБ Новинар за голям проблем с питейната вода, шефът на ВИК обаче мълчи/ВИДЕО/

За проблем с питейната вода ни сезира карловецът Костадин Костадинов. В непосредствена близост до подстанцията в подбалканския град се намира дупка, която към момента на заснемането беше празна, понеже в нея нямаше водоподаване от Дъбене. При такова в дупката извира вода в голямо количество. Аварията по думите на Костадинов е от години. Служители на ВиК Карлово наскоро безуспешно са се опитали да я отстранят. Сега обаче проблемът е станал още по-голям, защото тази въпросна яма се пълни и прелива по течението на реката.

Когато спре водоподаването от Дъбене водата се стича по тръбата надолу и се получава вакум, той засмуква тази мръсна вода във водопровода, а в него тече питейната вода за карловци. Костадин Костадинов е видял кучета да се къпят в ямата. Той е притеснен, защото в града може да пламне зараза. Помоли ни да сезираме за проблема съгражданите му и началника на водното дружество инж. Елен Писачев.

При първото ни позвъняване Писачев обеща, че до час ще дойде да разговаряме. От тогава минаха две седмици. Писачев не отговаря на нито едно от честите ни позвънявания по телефона. За това излъчваме този репортаж без отговор от ВиК. Надяваме се да получим такъв от директора на ВиК Пловдив и шеф на Писачев-инж. Спартак Николов. За разлика от подчинените си той винаги си вдига телефона.

Ще уведомим Спартак Николов за проблема и са надяваме да обясни на подчинените си и в частност на карловския си колега, че когато те търсят медии, не можеш да се криеш и да бягаш от проблема. Важно е също г-н Писачев да знае, че след като отговаря за такава важна структура, която засяга цялото общество, е длъжен да дава отговори на медиите, на въпроси, които касаят здравето на всички хора в региона.

Свързани статии