Има ли война и напрежение между областния управител и кметовете на Сопот и Кричим?

Областният управител има правото да отмени заповедта на кметовете, когато се касае за такава, идваща от по-горна инстанция.Аз следя това да се спазва. В случая разпоредбите са на националния кризисен щаб и аз действам съгласно тях. Това каза в отговор на журналистическо питане губернаторът Дани Каназирева във връзка с това, че вчера тя разпореди затворени с разпореждане на кметовете на общините Сопот и Кричим търговски обекти да бъдат отново отворени. Имам право в 14-дневен срок да отменя заповедите на кметовете при сигнали и оплаквания отграждани. Аз имам многобройни такива сигнали, обясни Каназирева.

ПБ Новинар припомня, че вчера, след като областният управител се произнесе в полза на търговците, кметовете нса Сопот и Кричим пуснаха писма, че заповедите им продължават да са в сила.

На запитване на ПБ Новинар какво точно се случва и война ли е това, кметът на община Кричим отговори: Няма война, но има несъответствия. Заповедта, която частично е отменена от областния управител, не е обявявана на никого за изпълнение по никакъв начин. В Кричим търговските обекти, които не са под изрична забрана, съгласно заповедта на министъра, никога не са затваряли, за да отварят отново врати. Няма как десетки граждани да са се обаждали в областната администрация, че са им наложени извънредни забрани с моя заповед.

Свързани статии