Хисаря си има музей на бъдещето

Археологическият музей в Хисаря е един от най-иновативните музеи в България. На гостите на града и многобройните посетители се предлагат нови, модерни форми на визуално изкуство и приложения за още по-атрактивно представяне на археологическите обекти.

На туристическото изложение „Ваканция и СПА” Експо, което ще се проведе на 13, 14 и 15 февруари т.г. в София, екипът на община Хисаря, Археологическия музей и Туристическия информационен център ще представят:

„Hisarya Tour Walk” – мобилно приложение с добавена реалност на открити при разкопките на „Римски императорски терми” артефакти. Влизайки в термите, посетителите с вече свалено приложение поемат по предварително зададен маршрут и се впускат в неповторимо приключение за събиране на дигитални артефакти. Приложението е ноу-хау в областта си не само на територията на България, но и в световен мащаб.

„Приключение в археологията” – образователна игра с виртуална реалност. С помощта на специални очила посетителят се въвежда във виртуален музей и поле за разкопки. Сами откривате, реставрирате и поставяте в музея различни археологически артефакти. Забавлявате се и научавате нови и интересни неща за професията на археолога, реставратора и уредника в музея.

Свързани статии