Хисарските ченгета в акция: Разбиха наркоплатация в Красново, арестуваха Търкалана

42-годишният Николай Т., с прякор Търкалана, е бил арестуван при акция на полицаите от РУ Хисаря. Мъжът, койъто е от Пловдив, е отглеждал марихуана в наследствен имот в село Красново. В хода на опирацията са иззети над 40 растения с различна височина и стадии на развитие, много добре култивирани с образувани глави- съцветия. Плантацията била снабдена и с капково напояване. При претърсване на имота полицаите открили още 260 гр. суха марихуана, натъкнали се и на незаконни боеприпаси, за които Търкалана не притежавало разрешително.

Последвало претърсване и на територията на друго пловдивско село-Бойково, където мъжът имал настоящ адрес.Там полицейските служители открили и иззели още 100 гр. суха марихуана на глави. Общото количество наркотично вещество възлиза на 360 грама.

Пловдивчанинът, който се придвижвал между имотите си с лек автомобил „Ауди“, бил причакан и спрян за проверка малко преди прибирането му в къщата на територията на хисарското село, а дръгчек тестът реагирал положително за употреба на наркотици.

Случаят е докладван на Районна прокуратура Пловдив, а на задържания мъж ще бъдат повдигнати общо 4 обвинения.

Свързани статии