Ето кои са арестуваните в Хисарско и Калояновско при специализираната полицейска операция

Голям удар на ченгетата при проведената специализирана полицейска операция на територията на РУ Хисар. Припомняме, че акцията бе една от поредните по линия на битовата престъпност по разпореждане на директора на ОДМВР Пловдив старши комисар Йордан Рогачев.

При претърсване на имот в калояновското село Сухозем полицаите от РУ Хисар се натъкнали на голямо количество незаконно притежавани оръжия и боеприпаси. Иззети са пистолет „Макаров“, ловна пушка 16 калибър, друга ловна пушка 22 калибър, два пълнителя с патрони и сто броя патрони 22-и калибър. Собственикът- 42-годишният Иван А., е бил е арестуван за 24 часа, образувано е бързо производство. Грози го реален затвор от 2 до 8 години.

При друг случай в Калояново рано сутринта на 17 юни полицаите открили акцизни стоки, без необходимият бандерол. Били намерени 6 чувала пакетиран тютюн, около 18 кг. Тютюнът бил нарязан и ароматизиран, готов за пушене. Задържан е 56-годишният Павел Г. от Калояново. Мъжът е криминално проявен, в момента е в условия на изтърпяване на условна присъда за същото престъпление. Предстои съдът и прокуратурата да кажат тежката си дума.

Отново в Калояново, в близост до комплекс „Сарай“, е бил спрян за проверка водач на лек автомобил „Лексус“, с пловдивска регистрация. Зад волана бил 33-годишен С. Х. от Пловдив. Наркотестът отчел употреба на наркотично вещество-марихуана. Мъжът е отказал да даде кръвна проба и се е съгласил с показанията от наркотеста. Бил е арестуван. ПБ Новинар научи, че дрогираният шофьор е син на бизнесмен от региона.

В село Долна махала ченгетата от РУ Хисар съвместно с колегите им от Специализирани полицейски сили са извършили проверка на адрес по отношение спазване на правилата и мерките, издадени за КОВИД-19. Установено е, че Атанас Дончев, на 18 г., криминално проявен за различни престъпления, е напуснал адреса, на който е бил поставен под карантина и е отишъл да бере череши в съседното село Бегово. Той не се е съобразил със сериозността на проблема, че по този начин носи риск за останалите, с които контактува. Наскоро младежът се е завърнал от Португалия. Образувано е бързо производство.

Свързани статии