Ето как отбелязаха Деня на детската книга в Сопот

На 2 април отбелязахме Международния ден на детската книга. Началото му е през далечната 1967 г. и съвпада с рождения ден на датския писател Ханс Кристиан Андерсен (1805-1875 г).

Обстоятелствата на грипна пандемия не ни попречиха да проведем заплануваното за

2 април 2020 г. в библиотеката на СУ „Иван Вазов“ Сопот събитие „Истории за споделяне“, съобщават за ПБ Новинар от училището. Осъществихме го, използвайки възможностите на социалните мрежи-Facebook.

Припомнихме си кампанията, в която се включихме от 10 октомври до 15 ноември, организирана от Киндер България. „Истории за споделяне“ – страхотна инициатива за четенето, за писането, за книжката и мишката, за историите, за фантасмагориите, за децата които обичат да четат, за децата, на които им четат. История, която обогати фонда на училищната библиотека – свързващото звено между учители и ученици в образователния процес. История, която сплоти всички – ръководство, учители, служители, ученици, родители, граждани и приятели. И доказахме, че ЗАЕДНО МОЖЕМ да спечелим. Имахме богат избор – 5000 заглавия, подходящи за деца, в https://www.ozone.bg/istorii-za-spodelyane/. Спряхме се на 249 на стойност 3010,27 лева. Подборът се оказа труден, но удовлетворихме желанията на учениците – да са новоиздадени, да са забавни, фантастични, романтични, разбира се, има и образователни.

Чрез виртуална разходка в библиотеката, всеки може да разгледа книгите и да направи своя избор за деня, в който тя ще отвори врати за читатели.

https://www.youtube.com/watch?v=vNjFC1nUvfc&feature=share&fbclid=IwAR3TcbrnS7F40XvVQTBvUKaawOMcUZhaVo1JTiq9HHyT6nXF2MCr6xRWv10

https://www.youtube.com/watch?v=epxV3k_GV68&feature=share&fbclid=IwAR36wI30NUdoKThbRa5-nG8nXTrokByuNpL1NYTQTsSsLsy3BKcVzdT_cwc

В деня на детската книга от 15:00ч. децата от клуб „Бисерче вълшебно“ участваха в онлайн среща с авторката на „Мотовете“- Радостина Николова, по покана на библиотеката в НЧ „Иван Вазов-1871“-Сопот. От 17:00ч., последваха живото предаване на НЧ „Васил Левски 1928“-София, където Борис Самаринов представи биографията на Ханс Кристиян Андерсен и прочете негови приказки. Клубът от 19 март има група в Messenger и всекидневно получава видеата на Вал Стоева – главен редактор на сайт “Детски книги”. В нестандартни условия продължаваме да четем, за да се включим в гласуването за Награда „Бисерче вълшебно“ и в предизвикателството Книгоходец.

ЧЕТЕНЕТО Е УДОВОЛСТВИЕ.

#ЧетемЗаедно

 

 

 

 

 

 

Свързани статии