Ексклузивно в Новинар: Ето кои са изчезналите баща и син в Калоферския балкан

42-годишният Атанас Пенчев и 17-годишният му син Андриан Пенчев са изчезналите в Калоферския балкан старозагорци, научи ПБ Новинар от свои източници.

Сигналът е подаден в ПСС от майката на момчето – Ваня Гичева. Тя е на 47 години.

Заявила е, че мъжът, с когото живее на семейни начала, и синът й не са били добре екипирани и оборудвани за такъв тежък преход в планината.

Оставили са колата на бащата – „Форд Фокус“ в местността „Паниците“. Возилото още е там.

Тръгнали са от Стара Загора на 4-и февруари за връх Ботев. Хижарят на връх Ботев е казал, че в 03:00 през нощта на 4-и срещу 5-и февруари Пенчев и синът му са пристигнали на заслона.

След това са решили да слизат надолу и вчера са тръгнали с други двама души. Бащата и синът обаче се придвижвали по-бавно и са изостанали от компанията си.

За последно са видени вчера в 11:00 часа в местността „Параджика“. Има ли са в себе си фенери и телефони, но от вчера няма връзка с тях, вероятно защото батериите на мобилните им апарати са се изтощили.

Както ПБ Новинар съобщи, днес спасители то службите в Калофер, Карлово и Пловдив тръгват на спасителна акция.

Хора, които стопанисват вили на местостта „Паниците, откъдето се тръгва за връх Ботев, съобщиха , че времето там е изключително лошо, снегонавяванията са огромни и има ураганен вятър.

Това предполага, че нагоре в планинта времето е страшно.

Свързани статии