Двама джигити търкат наровете в ареста, заловили ги пияни в Ново Железаре и Калояново

През изминалото денонощие за шофиране след употреба на алкохол в ареста на РУ Хисаря бяха задържани двама мъже. Проверка на автомобил «Опел корса» е извършена на 17 май в близост до стопанския двор на територията на село Ново Железаре.

Зад волана на превозното средство бил 45-годишен пловдивчанин, а дрегерът отчел концентрация на алкохол от 2,34 промила. На нарушителя е съставен акт и е издаден талон за медицинско изследване, но водачът е удостоверил с подписа си, че отказва кръвна проба пред медицинско лице в центъра за спешна помощ в гр. Хисаря.

По описа на районното управление е започнато още едно бързо производство с оглед събиране на достатъчно данни за извършено престъпление.49-годишен мъж от село Калояново е установен от проверяващите да управлява с концентрация на алкохол от 1, 54 промила. Нарушението е извършено на територията на селото, а мъжът управлявал колесен трактор «Ламборджини».

Двамата мъже вече са с обвинения, те са задържани за 72 часа в аресат. Първият за втори път е заловен в подобно престъпление, а калояновецът е с условна присъда.

Свързани статии