Добра новина от Песнопой и Карлово: Кметове, директор и учители събират пари за ученик и болната му баба

Николай от калояновсото село Песнопой тази година ще бъде ученик в 10 клас в Професионална гимназия по железопътен транспорт в Карлово. Вчера загрижен мъж сподели поста на момчето във фейсбук, в който ученикът силно разтревожен разказва,че сам се грижи за баба си и има спешна нужда някой да му помогне.

Възрастната жена е паднала и си е счупила тазобедрената става. Приета е била в болница, където е трябвало да бъде оперирана, но е била върната от здравното заведение.

Жената е здравноосигурена, но за операцията трябва да се доплатят 1650 лева, а нито момчето, нито бабата разполагат със средства. Жената има и други тежки заболявания – страда от диабет и е на хемодиализа.

Днес добрата новина дойде в ПБ Новинар след наместа на заместник-кмет на община Калояново Пламен Николов.Той каза пред медията ни, че лично се е заел със случая. След разговор със заместник-министъра на здравеопазването бабата днес преди обед е била откарана с линейка в Университетска болница „Свети Георги“в Пловдив. Там ще й бъде направена операцията, за която Николов каза, че ще намери човек, който ще я плати.

Междувременно кметицата на Песнопой Янка Чонова и концесионерът на местната баня Тодор Кънев предприели спешна кампания за набиране на средства за операцията. И Чонова, и Кънев са дарили лични средства, други хора с благородни сърца също са се включили. От вчера до днес са събрани 1200 лева.
Кметицата и дарителите са решили, след като не се налага момчето да плаща операцията на баба си, тези пари да бъдат съхранявани в кметството и през учебната година да бъде подпомагано ежемесечно детето, тъй като финансовото състояние на семейството не е добро. То живее с баба си, която е на една пенсия, и с психично болната си майка, която не работи.

Другата добра новина дойде от директора на Професионална гимназия по железопътен транспорт в Карлово Стефан Филчев. Той каза пред ПБ Новинар, че още вчера, след като е разбрал за проблема, е поставил кутия за дарения в училището. Там самият Филчев, учители, а и външни хора, събират пари за момчето.

Вече има и банкова сметка на името на бабата на детето, която публикуваме с призив за помощ и съпричастност:

ЦКБ АД клон Карлово

IBAN BG40 CECB 9790 10F2 5738 OO

титуляр на сметката: Пенка Петрова Натова

Свързани статии