Д-р Пелев пред ПБ Новинар: Затворихме физиотерапията в болницата в Карлово, чакаме тестовете на рехабилитаторите

4 проби за коронавирус на рехабилитатори от физиотерапията на болницата в Карлово се чакат утре. Физиотерапията е затворена, защото рехабилитаторите са били контактни с болен от коронавирус. Това съобщи за ПБ Новинар управителят на здравното заведение д-р Христо Пелев.

По повод плъзналите в града слухове, че самият той е заразен с корона, Пелев заяви, че си е направил два писиар теста, като и двата са отрицателни. За всеки случай се е самоизолирал и работи от дома си само на видео конферентна връзка. В четвъртък за по-сигурно ще си направи и трети писиар тест. Медикът каза, че се чувства добре и е напълно здрав.

Две лекарки от детското отделение и две сестри от там вече са излекувани от коронавирус. Утре се чака резултата на трети педиатър, който вече е добре и се смята, че също е излекуван. Така детското отделение отново ще започне да функционира.

Към момента в ковид отделението на МБАЛ „Д-р Киро Попов“ има настанени 12 пациенти, те са в средно тежко и в тежко състояние. Д-р Пелев е взел решение да бъдат събрани в едно вътрешно и неврологично отделение, да се помещават на един етаж, за да може според разпоредбите от вчера на Областния кризисен щаб леглата за ковид отделението да се увеличат от 21 на 41.

Свързани статии