Д-р Пелев пред ПБ Новинар за страха от коронавируса в Карлово и недостига на респираторни апарати/ВИДЕО/

Момчето от Сушица, което лежи със съмнения за коронавирус в болницата в Пловдив, не е заразено. Добрата новина съобщи първо снощи ПБ Новинар, днес управителят на карловската болница д-р Христо Пелев я потвърди и показа документа с отрицателната проба.

Много добре върви лечението на 59-годишната жена, която е заразена с коронавирус и която е настанена в инфекциозно отделение. Нейното състояние се подобрява, изследванията не са показали проблеми с белите дробове. Жената обаче има сърдечна операция преди 10 години и поставен преди година стенд. Това я прави рискова и ще остане в здравното заведение до пълното си излекуване, каза още д-р Пелев.

Болницата към момента е снабдена с еднократно защитно облекло, маски, дезинфектанти. Управителят ще се обърне към Националния кризисен щаб, за да поиска а за болницата поне 50 защитни гащеризона за многократна употреба. Към момента инфекциозното отделение разполага само с два респиратора за командно дишане. Дарители от региона да осигурили пари и д-р Пелев иска да закупи поне още един. Днес обаче се е оказало, че фирмата, от която са били доставени предишните два, е продала цялото налично количество-2 000 броя, на Германия. Управителят търси варианти за разрешаването на този проблем. Добър пример за съпричастност днес са дали Ротари Карлово, които са дарили 5 хиляди лева.

Чрез нашата медия д-р Пелев отправи апел всеки, който може, да дари средства, за да бъдат закупени още респираторни апарати, които са така жизнено необходими за лечението на болни от коронавирус.

Добрата новина на фона на цялата пандемия е, че от снощи до днес в карловската болница са се родили 5 бебенца.

Вижте цялото интервю с д-р Христо Пелев във видеото на ПБ Новинар…

Свързани статии