Четирима с глоби от по 5 бона в Карлово, роми щъкат по улиците

Четирима роми са били глобени вчера в Карлово с по 5 хиляди лева. Те са били в градинката на гарата и не са спазили разпоредбите да не се посещават парове и съоръжения в условията на коронавирус. Днес акцията на полицията в цялата община родължава, ще бъдем безкомпромисни, закани се началникът на РУ Карлово главен инспектор Сълко Литов.

Междувременно локомотивният машинист Иван Кърджалийски сигнализира в интернет, че проблемът става все по-сериозен. Роми, които са от селата на западната яка на община Карлово ходят всяка сутрин в Карлово, скупчват се на групи в градинката на гарата. Те ровят в контейнерите и пълнят с боклуци чували. Пътуват по жп линията София-Карлово, която заради ремонт на тунелите „Козница“ се обслужва от автобуси.

На 28 март в градинката пред гара Карлово имаше 20 човека от малцинствата, които идват от селата Христо Даново и Кърнаре. Идват в Карлово, ровят в кофите за боклук и се качват в рейсовете. Автобусът от Карлово към Христо Даново и Розино тръгва в 17.10 часа, пише Кърджалийски.

Свързани статии