Браво: Дарители спасиха бабата на Ники от Песнопой и върнаха усмивката на момчето

Добри новини за момчето, което молеше в социалните мрежи за помощ. Припомняме, че десетокласникът от ПГЖТ „Христо Смирненски“ в Карлово Николай Анков търсеше начин да плати важна операция на болната си баба. Майката на момчето също е болна, а семейството няма достатъчно доходи. С благородната кауза да се помогне на момчето се заеха училището, в което Николай учи в лицето на директора Стефан Филчев, кметицата на Песнопой-родното село на Николай-Янка Чонова, карловският диджей Даниел Копринков-Батата, който чрез свои колеги от страната и чужбина събра средства в помощ на затрудненото семейство от Песнопой.

Пръв дарителската кампания поде концесионерът на банята в Песнопой Тодор Кънев. Примерът му последваха и други добри хора с големи сърца. В крайна сметка Стефан Филчев съобщи за ПБ Новинар, че събраната сума е в размер на 2678 лева. От тях за операцията на бабата на момчето са платени 1538 лева. Въпреки, че единият от заместник-кметовете на община Калояново Пламен Николов пое ангажимент пред медията ни, че ще намери спонсор да плати интервенцията, това не бе сторено и сумата бе дадена от събраните от благодетели пари.

За щастие възрастната жена вече е у дома си, а Николай е по-спокоен и ходи на училище в Карлово. Момчето благодари от сърце на всички, които му помогнаха в нужда.

От дарителската кампания е останала сумата от 1138 леа, която Инициативният комитет реши, че поетапно ще получава ученикът. Парите ще бъдат разпределени поравно в месеците от октомври до юли и всеки месец до 25 число ще бъдат давани на Николайа, за да си помага в трудното ежедневие.

Свързани статии