Блокираха Пловдив с 13 пропусквателни пункта, пиле не може да прехвръкне/СНИМКИ/

13 контролно-пропусквателни пункта има на територията на Пловдив. Униформените призовават гражданите да пътуват само при необходимост. Полицаите припомнят, че всеки трябва да има в себе си документ за самоличност и декларация, която да удостоверява причината за пътуването. Все пак към този момент към всеки случай ще се подхожда индивидуално. На пропусквателните пунктове сутринта се образуваха големи тапи и задръствания. Проверяват се също така и пътниците във всички автобуси, които напускат и влизат в града.

ПБ Новинар припомня, че правителството въведе нови забрани заради ситуацията в страната. След заповед на министър Кирил Ананиев се забранява излизането в паркове, градинки, на всякакви открити и закрити публични места, с цел ограничаване на болестта. Забранява се напускането и влизането в градовете без основателна причина, а за пътуването е нужно да бъде показана специална декларация. На входовете и изходите на всеки областен град има направени специални пропусквателни пунктове, на които униформени ще следят за спазването на забраните. Парични глоби и затвор грозят нарушителите.

Забранява се посещаването на магазини и аптеки на лица до 60-годишна възраст в диапазона 8:30 – 10:30 часа. Възмутени граждани писаха до редакцията ни със сигнал, че са забелязали в хранителни магазини в Карлово и Хисар струпване на възрастни хора, което е опасно.

От полицията казаха още, че КПП ще се пропускат товарни МПС, автобуси на градски транспорт, линейки, хора за хемодиализа и други пециализирани автомобили, болни, бременни и крайно нуждаещи. Ще бъдат проверявани и пътниците в междуселските и междуградските автобуси – къде и за какво пътуват.

ОДМВР Пловдив им дава възможност до 17.00 часа на 23.03.2020 г. да се снабдят с бележка от работодателя. Без тази бележка няма да бъдат допускани през 13-те КПП. Всички полицейски служители служители са оборудвани с респираторни маски и защитни облекла.

Свързани статии