Близка среща с вълк в ЛД Ведраре

Тодор имаше късмета да срещне очи в очи сивия вълк, а това не се случва на всекиго.. Близката среща с вълка е по време на групов лов. Това е първият отстрелян вълк в ловна дружинка Ведраре. Ловците заемат своите места, а вълкът се появява на около 30 метра. Отстрелян е само с един изстрел.

Разбира се, ловът приключва в момента, в който е отстрелян вълка. Този ден е изключително емоционален не само за Тодор, но и за неговите колеги. Много от ловците не са срещали вълци в живота си, защото това са изключително хитри и умни животни. Но вълкът греши само веднъж и това може да коства живота му. В случая вълкът е бил единак. Срещат се вълци единаци, които най-често си търсят територия за да образуват нова група. Обикновено се хранят с дребна плячка, като скачат, хващат жертвата и я притискат към земята с предните си лапи.

За да дойде на толкова близко разстояние, означава , че той е свикнал с човешката реч. В района често вълци и чакали нападат животните на хората и живеят близо до тях. Руснаците имат поговорка, че „Гладният вълк е по-силен от ситото куче“. Именно и за това вълците са по-близо до хората, защото наоколо има храна.

Любопитно: Лактите им са насочени навътре, а не на вън както е при кучетата. Това им позволява да тичат със скорост до 70 км/ч. Боледуват от всички болести, срещани при домашните кучета. Мозъкът на вълка е с 30 % по-голям от този на кучето. Най-често само главната двойка се размножава. Докато навършат 45 дни малките се хранят с повърнатата храна от възрастните. Вълците могат да плуват изключително добре и преминават големи разстояния./Huntinghopebg.gome.blog

Свързани статии