Благодарни пациенти: Браво на Спешна помощ Калояново

Пациенти се свързаха с ПБ Новинар, за да разкажат своята история и да благодарят за бързата и своевременна реакция на Спешна помощ Калояново. В събота сутринта 74-годишната Стоимена Колева от село Ръжево получила инсулт. Възрастната жена се свързала веднага със сина си, който с жена си Мария Колева живее в Карлово. По обърканите думи на майка си човекът разбрал, че нещо се случва, качили се бързо със съпругата му в колата и тръгнали за Ръжево.

По пътя синът се обадил на Спешна помощ и обяснил какъв е проблемът. Екип от Спешна помощ Калояново веднага се отзовал и скоростно пристигнал на място. Бабата била откаран веднага в МБАЛ „Свети Иван Рилски“ в Пловдив, където друг екип лекари веднага поел пациентката и се погрижил за нея.

„За щастие свекърва ми вече е добре, стабилизирана е. За съжаление в паниката не запомних името на младата лекарка от Калояново. Беше много мила, отзивчива и внимателна. Искам да багодаря на екипа на Спешна помощ Калояново и на лекарите в пловдивската болница. Свързах се с медията ви, защото в последно време хората в бели престилки се сатанизират, а сред тях има и много отлични професионалисти, които заслежават нашите адмирации“, коментира пред ПБ Новинар снахата Мария Колева.

По-късно с нас се свърза племенникът на лекарката от Спешна помощ Калояново, от когото стана ясно, че благодарностите на нашите читатели са насочени към д-р Севда Чаушева-Деянова.

Свързани статии