Бедствието край Христо Даново било страшно, военните се притекли на помощ/СНИМКИ/

Седем стълба за високо напрежение са паднали между селата Иганово и Кърнаре. Това е причината за липсата на електрозахранване по някои селища в Карловско. По наша информация ток няма в Кърнане, Розино и в Христо Даново, част от Клисура също е без електрозахранване.

Кметът на Христо Даново Севдалин Янков съобщи за ПБ Новинар, че тази нощ при тях е имало бедствие. Нямало е снегопочистваща машина, в 4 ,15 часа край селото е имало няколко закъсали в преспите автомобила, част от хората с тях отивали на работа, други се връщали. Янков каза, че до 7.30 часа са чакали техника, която да им помогне.

В същото време от 61 Стрямска бригада съобщиха, че е получен сигнал от община Карлово за закъсали автомобили на пътя Карлово – София в района на село Христо Даново.

Военнослужещи от 61 механизирана бригада – район Карлово с тежкотоварен автомобил пристигнали на мястото на бедствието. Оказали помощ, като извлекли два леки автомобила и след това прокарали път през наветите преспи, за да освободят движението по пътя село Христо Даново – град Карлово, където се е образувала голяма колона от преминаващи автомобили.

По същото време е получен сигнал по линия на оперативните дежурни към бригадата от Център за бедствия към област Стара Загора за закъсали автомобили на пътя село Копринка – град Казанлък. Военнослужещи от 61 механизирана бригада – район Казанлък извличат от преспите два леки автомобила и един специализиран автомобил, като освобождават движението на снегорините пристигнали на мястото за почистване на пътя.

 

Свързани статии