81-годишен хисарчанин е хоспитализиран в болница с корона, има нов болен и от Карлово

С новорегистрираните 45 случая на COVID-19 в Пловдив и областта, общият брой е вече 1014. Оздравелите са 458, от тях за последните 24 часа са 25 души. На домашно лечение са 418 лица, а под карантина 599. Хоспитализирани през изтеклото денонощие са 8 болни, които са в задоволително състояние. Това съобщи по данни на РЗИ областният управител Дани Каназирева.

Хоспитализираните случаи от пловдивска област към днешна дата са 128, като от тях с потвърдена диагноза са 111. На интензивно лечение са 3-ма пациенти.

Има един починал – мъж на 78г. от гр. Пловдив с придружаващи заболявания: диабет, сърдечно и хронично белодробно заболяване. Така починалите за областта с коронавирус са 21.

Повечето от новорегистрираните все още се проучват. От РЗИ взимат съответните противоепидемични мерки и издават предписания. От инспекцията информират, че през последните дни има единични положителни случаи на хора, които се изследват по желание, поради пътуване в страни, които изискват задължителен PCR тест. Установените се поставят под карантина.

За изтеклото денонощие е регистриран положителен лекар – жена от гр. Пловдив, която работи в МБАЛ Пазарджик. Тя е на домашно лечение и в добро състояние. Изследват се контактните й лица. Уведомена е и болницата в Пазарджик.

Сред новите болни най-възрастният пациент е мъж на 81г. от гр. Хисаря, който е хоспитализиран. С положителни проби са и две деца на 1 и 2 години. И двамата малки пациенти са от Пловдив, те са в много добро състояние, без симптоми и са вкъщи.

Свързани статии