16 са заразените с корона във ВМЗ Сопот

Организацията, създадена към момента във Вазовски машиностроителни заводи – Сопот, позволява извършването на непрекъснат производствен процес в условията на Ковид-19. Не се предвижда прекъсване на работата, не се отказва ползването на отпуск. Ръководството на ВМЗ уверява, че дружеството е подсигурено с необходимите договори и всички заедно ще преодолеем предизвикателството, породено от вируса Ковид-19.

Това заяви изпълнителният директор на ВМЗ д-р инж. Иван Гецов. Той съобщи, че в периода 20-24 юли в оръжейницата са регистрирани две положителни проби за Ковид-19 – на служители от звено, осъществяващо контрол върху произведената продукция в един от цеховете. Ръководството незабавно предприема мерки и служителите са карантинирани. От направените тестове на контактни лица, положителни проби дават още осем човека от същото звено.

Към 28 юли има потвърдени случаи на вируса и в други структури на ВМЗ, общият брой е 16. Предприемат се адекватни мерки, карантиниране и събиране на информация за контактни лица. Всичко се извършва в тясно взаимодействие със съответните държавни органи, увери инж. Гецов.

Свързани статии