16 са под карантина в община Хисар

16 души са поставени под карантина в цялата община Хисар. 7 от тях са в общинския град, 5 има в село Кръстевич, по 1 човекима в селата Старосел, Красново, Паничери и Мало Крушево. Всички тези хора не са болни и нямат никакви симптоми, те са се завърнали от рискови държави и задължително изпълняват предписанията на националния, областния и общинския кризисен щаб да стоят по домовете си 14 дни, обясни за ПБ Новинар временно изпълняващият длъжността кмет на Хисар Милена Балямска.

Относно мъжът, който се завърна преди дни от Италия и е под карантина в квартал Миромир, на запитване на ПБ Новинар дали не е нарушавал забраната да излиза от дома си, от полицията и местната власт отговориха, че той спазва разпоредбите. Вчера са му били занесени лекарства. По няковлко пъти в денонощието се проверяват и всички други, които са под карантина, няма констатирани нарушения.

Продължава дезинфекцията и пръскането с препарати на детски и спортни площадки, както и на спирки. Водата на минералните чешми е спряна с цел да се предодврати струпването на хора, обясни още Милена Балямска.

Свързани статии