Войната в Хисаря: Щабът на опонента също с жалба в ОИК

В Общинска избирателна комисия Хисаря е постъпила жалба от щаба на другия кандидат за кмет, които бяха упреквани, че са разхвърляли агитационни материали тази нощ в курортната община в полза на своя кандидат. В нея заявяват, че разпръснатите флаери не са поръчани и разпространени от тяхната партия и този акт уронва престижа им. С агитационният материал е използван номера на кандидата за кмет на община Хисаря, издигнат от тяхната партия, оцветен в определен цвят, с което се цели подвеждане на избирателите на общината.

Общинската избирателна комисия Хисаря установи, че действително са разпръснати флаери на територията на община Хисаря (гр. Хисаря, с. Красново, с. Кръстевич, с. Паничери, с. Старо Железаре, с. Черничево, с. Беловица), с размери 14/10 см., с номер на дадена бюлетина, с обозначение със знак „Х“, указващ начина на отбелязване на вота и изписан отдолу надпис „Купуването и продаването на гласове е престъпление“.

ОИК Хисаря счита, че разпространените флаери имат характеристиките на агитационен материал по смисъла Изборния кодекс и е налице нарушение на разпоредбите на закона.

ОИК Хисаря реши:

Указва на кмета на община Хисаря, кметовете на кметства Красново, Паничери, Беловица, Кръстевич, Черничево и Старо Железаре да премахнат и изземат разпръснатите и разпространени флаери на територията на общината, които са в нарушение на Изборния кодекс.

Свързани статии