ВМРО-Карлово с декларация за местните избори

Декларация

На ВМРО-Карлово във връзка с предстоящите Местни избори 2019 г.

Във връзка с неофициалния старт на предизборната надпревара Общинският комитет на ВМРО-БНД взе решение за водене на умерена и позитивна предизборна кампания.
Ние от ВМРО разбираме политическото противопоставяне като съревнование между идеологии, концепции и програми, а не като междуличностна война на живот и смърт.
Явяването на избори за нас не е било, не е и няма да бъде самоцел. Държим на човешките взаимоотношения и на нормалния тон между опонентите.

Уважаваме желанието на всеки един кандидат за кмет или общински съветник да се яви на избори, защото именно така се гарантират демокрацията и политическия плурализъм.
Призоваваме за сдържаност и разум всички политически партии, коалиции, независими кандидати и странични наблюдатели!

Поради зачестилите спекулации по отношение на кандидатутите на ВМРО-БНД, както и за коалиционната политика на Организацията, заявяваме следното:
ВМРО-БНД има устав, който се спазва строго от всички членове, местни организации, общински и областни комитети, както и от Изпълнителния комитет.
Номинациите за кандидат-кметове и общински съветници се излъчват от общинските комитети на Общо събрание.

По отношение на коалиционната политика заявяваме, че тя се обсъжда и води на ниво Общински комитет, като се съгласува поетапно с всички по-горни нива в структурата на ВМРО.
Всички въпроси свързани с участието на ВМРО в предстоящите местни избори, могат да бъдат коментирани само и единствено от представители на общинския комитет на ВМРО-БНД за община Карлово.

Обръщаме внимание на тези, които решат да заложат на черна кампания срещу нас, или другите си опоненти, като ще припомним, че резултатите от подобна кампания винаги са негативни за тези, които я водят.

Въпреки това си запазваме правото да отвърнем подобаващо, ако това се наложи.

Свързани статии