Във Ведраре учат децата да изработват екологично чисти коледни играчки и украси

Арт работилничката „Сръчковци“ на Сдружение „Млади, активни, креативни“  Куртово днес зарадва учениците от 2 и 3 клас на ОУ  „Св.Св. Кирил и Методий“  село Ведраре. Екипът на сдружението показа на малчуганите как да си изработят коледни играчки, моливници и коледна украса от картонените ролки на тоалетната хартия.  Децата сами бяха събрали куп картонени ролки, а сдружението подсигури останалите необходими материали за изработката на играчките и сувенирите. Възпитаниците на г-жа Събина Нешева и г-н Билян Илиев проявиха страхотно творчество и креативност, създавайки невероятни снежинки, лотоси, коледни звезди и бяха вдъхновени да изработят сами коледната украса за класните си стаи.

„Много е важно да насърчим креативното мислене на подрастващото поколение и да повишим екологичното им съзнание, карайки ги да мислят  винаги как да намалят отпадъците около себе си, използвайки ги за създаване на нещо красиво и полезно“ сподели председателят на младежкото Сдружение „Млади, активни, креативни“ , Катя Стойнова.

В края на уъркшопа, децата получиха лакомства, подсигурени от екипа на сдружението, а те от своя страна споделиха техните мечти за желаните професии и сферите, в които искат да се развиват в бъдеще. Оказа се, че в арт работилничката присъстват бъдещи лекари, учители, полицаи, художници, адвокати. Екипът пожела на децата да бъдат борбени и да сбъдват своите мечти. Децата поканиха сдружението отново да бъде техен гост, а екипът прие с радост и обеща да продължи съвместната си работа с училището.

Арт работилничката  „Сръчковци“ е част от проект „Арт мозайка – творим и се забавляваме заедно“ на Сдружение „Млади, активни, креативни“, финансиран от Националния фонд „13 Века България“.

Свързани статии