В Стрелча празнуваха 3-ти март с общобългарско хоро/СНИМКИ/

Днес в Стрелча тържествено отбелязаха 3-ти март. Празникът започна с благодарствена молитва в църквата „Свети Архангел Михаил“, която отслужиха местните свещеници.

След това пред паметника на Панайот Волов кметът на община Стрелча – Стойно Чачов, поздрави всички с Освобождението, припомни ролята на Стрелешката чета и героизма на хилядите знайни и незнайни български, руски, украински, финландски и от много други националности воини, дали живота си за Свободата на Родината.

Бяха поднесени венци и цветя от кмета, от председателя на ОбС Стрелча, от училищата и детската градина, от много признателни граждани. Децата от ДГ „Д-р Стайко Стайков“ изнесоха програма.

Вазовото стихотворение за Батак, изпълнено от петокласничката Станимира Шоплекова от СУ „Свети свети Кирил и Методий“, обра овациите на всички присъстващи.

Певческата група „Стрелица“ изпълни патриотични песни и накара присъстващите да се чувстват още по-горди, че са българи. Празникът завърши с инициативата на Сдружение „Азбукари“ – „Пробуждане с хоро“, което поведе кметът.

Свързани статии